Veiling Gesloten

260. Eén ambachtelijke kaas

Winnend bod: €205,-
Gesloten

Voorwaarden

Bekijk hier de veiling voorwaarden.

Op onze monumentale boerderij gedateerd uit 1730, is altijd al boerenkaas gemaakt. Het is van generatie op generatie doorgegeven van moeder op dochter. Vanaf 2002 zijn we naast de traditionele 12 en 6 kilo kazen, begonnen met de vormenkaasjes. Als eerste het Groene Hart kaasje, vervolgens de Gouden Tulp kaasje en tot slot het wapenschildkaasje.

De kruiden smaken die we in de kaas verwerken zijn komijn, Italiaanse kruiden, kruidnagel, knoflook ui, fenegriek en brandnetelmelange.

Voorheen maakten we boerenkaas van onze eigen melkkoeien (80 stuks). We hebben vanaf mei 2017 het roer omgegooid en kopen nu de rauwe boerenmelk van onze overburen, familie Versteegen. We maken hiervan twee keer per week kaas. De kaas wordt gemaakt volgens het recept van boerenkaas. Echter zo mag de kaas niet genoemd worden omdat de melk van de koeien van de overburen komt. Onze kaas heet daarom nu “ambachtelijke kaas”.

Winnend bod: €205,-

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.