Veiling Gesloten

122. “Het jaar rond gedicht” en een Gelderswoudse koek

Winnend bod: €35,-
Gesloten

Voorwaarden

Bekijk hier de veiling voorwaarden.

Sleutelstad schrijft: Een gedichtenbundel met over elke dag een gedicht. In totaal schreef en bundelde de Zoeterwoudse Helèn Versteegen 366 over het schrikkeljaar 2020.

Versteegen publiceerde al eerder twee boeken. Die gingen over haar werk in de gehandicaptenzorg. ‘Het jaar rond gedicht’ zoals haar nieuwste publicatie heet is haar eerste dichtbundel.

Versteegen kwam op het idee door haar gezondheidscoach, die ze had tijdens haar hartrevalidatie. “In 2021 zou ik met pensioen gaan na 41 jaar gewerkt te hebben voor Gemiva-SVG bij Swetterhage”, vertelt de Zoeterwoudse schrijver. “Mijn coach vroeg me wat ik na mijn pensioen ging doen.” Daar wist Versteegen wel een antwoord op. “Een boek schrijven, maar geen boek over de zorg”, antwoordde ze. “Ik ga een gedichtenbundel schrijven.” Versteegen bedacht zich geen moment en begon al in januari 2020, ruim voordat ze met pensioen ging. “Iedere dag een gedichtje”, aldus Versteegen.

“De gedichtenbundel is een soort van kalender van het jaar 2020 geworden”, aldus de schrijver. “Iedere dag heb ik de dagelijkse belevenissen van mijzelf of iemand anders in een gedichtje vorm gegeven.”

Zoeterwoude, waar Versteegen haar hele leven al woont, heeft daarin een hoofdrol. “De mooie landelijke natuur, de raadsvergadering met de commissaris van de Koning, het afscheid van Liesbeth Bloemen, maar ook onze huidige burgemeester Fred van Trigt worden onder meer benoemd in een gedicht”, vertelt Versteegen. “En wat te denken van onze vele kaasboerderijen!”

“Vaak schreef ik meerdere gedichten op een dag, maar soms liep ik ook achter” vertelt de Zoeterwoudse. Zeker aan het einde van het jaar, vertelt ze, moest ze langer nadenken over wat ze wilde schrijven.

Winnend bod: €35,-

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.